Welkom - kies en boek hier je activiteit

Rondleiding Gelredome

Gelredome is een uniek stadion, omdat het een uitschuifbaar veld heeft. Het is onder andere de thuisbasis van Vitesse. Ook zijn hier tijdens het EK-voetbal wedstrij­den gespeeld en hebben Shakira en Marco Borsato hier concerten gegeven. Tijdens deze rondleiding laten de gidsen je alles zien van Gelredome, o.a. de tribunes, de grasbak en de kleedka­mers.

Rondleiding Terlet

Terlet is hét Nationale Zweefvliegcentrum. Je bent te gast bij de Gelderse Zweefvliegclub, de grootste club die vliegt op Terlet. Je ontdekt wat zweefvliegen is, waarom een vliegtuig kan vliegen zonder motor en je mag alles bekijken. Helaas mag je in deze Coronatijd niet even in zo’n vliegtuig zitten, maar je mag ‘m wel van heel dichtbij bekijken.

Ouders mogen mee voor € 3,00

Rondleiding stal Mansour

Wil jij alles weten wat er op een manege gebeurt?

Loop dan nu met deze rondleiding mee waar je alles leert over de pony’s van de manege, van zadelkamer tot de rijbaan.
Nadat je alles weet over pony’s, gaan we ook nog een stukje ponyrijden.
Trek je wel dichte schoenen aan?

Airborne Museum Hartenstein

Na een grootschalige verbouwing is het museum compleet vernieuwd weer open! In het Airborne Museum beleef je de beroemde Slag om Arnhem van september 1944. Luister naar de bijzondere verhalen van Britse, Poolse en Duitse oorlogsveteranen. Ook kinderen vertellen over hun herinneringen aan deze spannende tijd. De Airborne Experience mag je zeker niet missen, want in deze ondergrondse ruimte wordt de geschiedenis werkelijkheid en stap je in de voetsporen van de geallieerden. Ga op missie!

Gelders Geologisch Museum

Stenen die licht geven. Lichtgevende stenen in het Gelders Geologisch Museum. Geen stenen die nog even nagloeien als je het licht uitdoet Maar stenen die spectaculair kleuren onder speciale lampen, met een moeilijk woord heet dat fluorescentie. Verder vind je er schitterende mineralen, fossielen, gesteente en een tijdelijke expositie over agaten. Met een quiz over mineralen of fossielen of kijken door een echte microscoop ben je zo een uurtje zoet.
In onze winkel kun je bijvoorbeeld fossiele haaientanden kopen. Op dit moment moet je een bezoek aan het museum nog reserveren, kijk even op de onderstaande website hoe dat in zijn werk gaat.

Watermuseum Arnhem

Watermonsters gezocht! Vang waterbeestjes uit de Jansbeek en bekijk ze van dichtbij! Lukt het jou om een echt watermonster te vangen? Je gaat op pad met een emmer en een schepnetje. Daarna onderzoek je jouw vangst met een loeppotje en zoekkaart. Vervolgens bekijk je in de Waterwerkplaats waterdiertjes onder een microscoop. Ontdek of het water vies of schoon is.

Holiday Bikeoff

De zomervakantie wordt dit jaar weer feestelijk geopend. Niet met de traditionele Holiday Kick off in Gelredome, maar met de Holiday Bike-off op de parkeerplaats van Gelredome. Voor iedereen zijn er allerlei leuke BMX activiteiten. Wat dacht je van verschillende BMX parcoursen en een pumptrackbaan. Vermaak je bij het de Urban container met obstakels. Of laat zien hoe creatief je bent en bedruk een shirt die je krijgt en mee naar huis mag nemen. En dan nog is er veel meer!  Lijkt het je wat? Kom dan naar Gelredome. Wees er snel bij want vol=vol!

Technoplanet: techniek, we gaan het maken!

We gaan aan de slag met de handen, we gaan maken en bedenken en leren hoe we dingen maken en kunnen gebruiken. Kortom we gaan bezig met Techniek en hebben hiervoor verschillende leuke workshops. 

Professor weetniet  3,10,17 en 24 augustus van 10.00 – 12.00 uur.
Hij is er weer onze onhandige professor, die het allemaal niet meer weet en jullie kunnen hem helpen. Hij laat jullie zien hoe je olifantenschuim maakt en laat potjes ontploffen.
Jullie gaan zelf aan de slag met allemaal nieuwe proefjes, want de professor heeft natuurlijk alle tijd gehad om nieuwe dingen te bedenken. Ook maken jullie sowieso twee leuke of lekkere dingen die mee naar huis gaan.

Regenboog lampje maken: 4, 11,18 en 25 augustus van 14.00 – 16.00 uur
In deze workshop ga je een lampje maken die continu verandert van kleur; een soort toverlamp. Je gaat een stroomkring solderen en met de schakelaar zet je de lamp aan en uit, de standaard waar het lampje op gemonteerd wordt mag je zelf ontwerpen, er is materiaal genoeg vogel het maar uit hoe je dat gaat doen. (bij deze workshop is een batterij te koop voor € 1,00). 

Boot op zonne-energie: 5,12,19 en 26 augustus van 10.00 – 12.00 uur
In deze workshop ga je een boot maken die vaart op zonne- energie. Natuurlijk gaan we de boten ook laten varen en nu maar hopen dat de zon schijnt. Zo niet, niet getreurd we kunnen de zon altijd nabootsen in de vorm van een lamp. En de boot gaat natuurlijk mee naar huis, dan kun je nog eens een tochtje maken in de sloot. (let op bij deze workshop komt € 2,50 extra voor het zonnepaneel en het motortje)

Inspector Gadget: 6,13,20 en 27 augustus van 14.00 – 16.00 uur
In deze workshop ga je op zoek naar de dader als een echte inspecteur, via allerlei onderzoeken en proeven kom je er achter wie de dader is. Ook maak je een klip om op je jas te bevestigen om zo te laten zien dat jij een echte speurneus bent en deze neem je dan natuurlijk mee als aandenken. 

Speuren en spelen in park Rosendael

Ontdek het park rond het kasteel met de verschillende activiteiten op de Beleef!plattegrond.
Durf jij te rennen over de Bedriegertjes en kan jij een boomhut bouwen met de takken uit het bos? Ontdek de waterdiertjes in de bosvijver en ga op zoek naar dierensporen. Trek je schoenen uit en loop ook over ons blotevoeten pad.

Speurtocht
Ga aan de slag met de opdrachten in de ‘Speuren en Spelen’ speurtocht, leer van alles over het park en zijn bewoners en los het raadsel op. Hebben de kinderen alles goed ingevuld? Dan krijgen ze een speurdiploma! Op vertoon van je Jeugdlandpaspoort ontvang je deze speurtocht helemaal gratis!

Knapzak
Wil je je bezoek helemaal bijzonder maken? Koop dan een speurknapzak bij de kassa. Daarin zitten allemaal leuke dingen zoals; een waterflesje, loeppotje voor insecten, kompas sleutelhanger, schepnet en een zoekkaart waterdieren.

Avontura: de leukste speeltuin van Gelderland

Verveel jij je te pletter? Kom dan klimmen in de Jungle constructie, sleetje roetsjen, trampoline springen, bowlen en dansen in de disco in de leukste speeltuin van Gelderland! Ouders kunnen comfortabel zitten en wij hebben heerlijke broodjes, frietjes en snacks.

Film kijken in Pathé

We weten zeker dat jij de tofste bioscoop van Arnhem al kent: namelijk Pathé Arnhem. Met de leukste films, een toffe kidslounge en natuurlijk niet te vergeten: onze mascotte Charlie de Haan. In de zomervakantie krijg je op vertoon van je Jeugdland Zomervakantiepaspoort een kleine popcorn voor slechts € 1,50 of een kidscombo voor slechts € 2,65. Dat maakt jouw filmfeestje helemaal compleet! Kom jij in de vakantie naar The Croods 2, The Boss Baby 2 of kies je toch voor een andere film? Bij Pathé Arnhem vind je sowieso de tofste films die jij wilt zien! Tot snel!

Speuren in en om kasteel Doorwerth

Een imposant kasteel waar echte ridders en jonkvrouwen hebben gewoond spreekt tot de verbeelding van veel kinderen. En het wordt nog leuker met onze speciale speurtochten. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een ontdekkingstocht door het kasteel met vragen en opdrachten over het leven op een kasteel. Voor de allerkleinsten is er een plaatjeszoektocht ‘Ik zie, Ik zie’. Er zijn ook buitenspeurtochten: Jan Vinken is opgesloten in het kasteel omdat hij het tafelzilver heeft gestolen. Volg het spoor van het bestek en vind het tafelzilver. Met de nieuwe Speurtocht in het Verleden ga je op ontdekkingstocht rondom het kasteel. Weet jij waar de poort boven de gracht voor is?

Lasergamen

Een van de leukste plekken om te lasergamen is natuurlijk in het bos! Achter alle bomen en struiken kun je je mooi verstoppen, er is zelfs een schuttersputje. Je start met je team vanuit de basis en probeert steeds meer tegenstanders te veroveren. Als je niemand kent is dat geen probleem, op een battlefield maak je vrienden voor het leven. Neem allemaal een fles drinken mee want het kan er heet aan toe gaan!

Koken in de moestuin

Kom naar onze super gave kookworkshop in de zomervakantie!! Op de Buurtakker worden groente, kruiden en bloemen gekweekt. Met Bas ga je oogsten. Hij vertelt meer over tuinieren en de prachtige moestuin. Met Noortje van Vitakids ga je in de moestuin koken! Samen gaan we dan alles proeven en bekijken wat je hebt gemaakt. Kom je ook? Wij hebben er zin in!

Struinen en vissen in Meinerswijk

Vind je de natuur leuk? Dan kun je meedoen met de natuuravonturen van boswachter Ben in de Meinerswijk. Ben weet met zijn prachtige verhalen jong en oud te boeien. We gaan er struinen. Dan mag je overal dwars doorheen lopen. Wel passen we op voor de wilde paarden en koeien met kalfjes. Ook gaan we waterbeestjes vangen met grote schepnetten. Vang je eigen kreeft!  Maar natuurlijk niet om mee te nemen. Alle diertjes gaan terug nadat we ze eerst goed bekeken hebben. Iedere dag is er weer een ander thema. Trek ook bij mooi weer een lange broek en dichte schoenen aan.

Burgers’ Zoo

Kom genieten van een kleurrijk avontuur in Koninklijke Burgers’ Zoo! Ga op wereldreis door het tropisch regenwoud, de mangrove, het tropisch koraalrif, de Oost-Afrikaanse savanne of de rotswoestijn en sta oog in oog met leeuwen, tijgers, apen, beren, zeekoeien, aardvarkens, haaien en roggen. Verwonder je in ons park over al het moois wat dieren en natuur te bieden hebben!

Kamperen in het Immerloopark

Het Immerloopark In Arnhem-zuid verandert het laatste weekend van augustus in een camping!
Op een camping ben je de hele dag heerlijk buiten en ‘s nachts slaap je gezellig in je eigen tent. Iedereen is gelijk. Je groet de buurman en helpt elkaar een handje. Daardoor leer je elkaar beter kennen. Ontdek het park tijdens een natuurexcursie, kom timmeren, badmintonnen, lekker lui een boekje lezen of ‘s avonds verhalen vertellen bij het kampvuur. Kom jij mee kamperen? Je bent van harte welkom op onze camping!

Zwembad Klarenbeek

Natuurlijk kun je met je paspoort lekker komen zwemmen in het openluchtzwembad Klarenbeek, zo vaak als je zelf wilt. Kom springen van de lage- of hoge duikplank. Kijk hoever je in het water terecht komt als je uit de glijbaan komt. En is het minder mooi weer dan kun je voetballen, basketballen en je uitleven op de speeltoestellen.

Zwembad De Grote Koppel

In de uren van recreatief zwemmen overdag kun je het vakantiezwemkaartje gebruiken en ligt er allerlei spelmateriaal in het water. Je kunt met het kaartje per dag een keer komen zwemmen. Het vakantiezwemkaartje is niet geldig tijdens discozwemmen.

Een vakantiezwemkaartje kost € 9,95 en kun je na aankoop 7 dagen achter elkaar gebruiken. Let wel op! Deze 7 dagen moeten binnen de vakantieperiode vallen.

Zomersport activiteiten Renkum

In samenwerking met sportaanbieders hebben het Sport- en Beweegteam en Jong Renkum voor Elkaar een leuk zomersport programma voor jullie samengesteld. Meedoen aan het jachtseizoen, een clinic beachvolleybal, dansen, boksen of zeemeermin zwemmen? Of heb je zin in lasergame, jeu de boules of spetteren tijdens het waterfestijn in Doelum? Dat kan! Meld je dan aan!

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.sportenbeweegteamrenkum.nl. Ga naar de activiteit waarvoor je wil inschrijven en vul online het inschrijfformulier in. Deelname aan alle activiteiten is gratis. Wil je meer informatie neem dan contact op met buurtsportcoach Tim van Guilik op 06 – 51 95 14 85 of stuur een mail naar sportenbeweegteam@renkum.nl.

Duikintroductie bij De Blauwe Zeester

Lijkt duiken jou super spannend? Dan moet je meedoen met deze duikintroductie voor kids van duikschool De Blauwe Zeester. Wordt dit jouw eerste kennismaking met de duiksport? Tijdens deze introductie krijg je eerst wat uitleg over het materiaal, handsignalen en regels om dan vervolgens het zwembad in te plonzen. Kinderen mogen niet in het zwembad douchen en moeten ze de zwemkleding al aan hebben onder de kleding als ze het zwembad in komen dit om de omkleed tijd te verkorten.

Trampoline springen bij Jumpsquare

Ben je ook zo slecht in stilzitten? Dan is Jumpsquare de plek voor jou. Jumpen is dé ideale activiteit voor iedereen die fun, sport en spanning wil combineren. Voel je gewichtloos en vrij op de trampolines, voel je sterk in de Sport Area en voel je stoer bij het maken van je eerste backflip in de Trick Area. Daarnaast kun je bij Jumpsquare Arnhem ook de leukste JumpParty’s boeken. Kijk voor al onze arrangementen en om te reserveren op de website: www.jumpsquare.com.

Kidstennis

Heb jij wel eens een tennisracket vastgehouden of tennis je al wel eens en wil je leren hoe je moet tennissen? Hoe moet je een racket vasthouden en hoe moet je tegen de bal slaan? En wil je weleens weten hoe een tenniswedstrijd gespeeld wordt en met hoeveel spelers? Dit alles ga je te weten komen en zelf leren bij Kidstennis bij TV Malburgen. Een professionele tennisleraar gaat jou dit en nog veel meer leren. Ben jij 7 jaar of ouder? Kom dan ook en neem je vriendje of vriendinnetje mee. Dat is wel zo gezellig.

Camping De Vloer: zomerweken 2021

Kom mee dansen, acteren en zingen in de zomerweken van De Vloer! Samen met het docententeam van De Vloer maak je in vijf dagen een echte voorstelling. Je kunt kiezen tussen een Dansweek, een Theaterweek of een Musicalweek. We dansen, spelen en zingen, we schrijven ons eigen verhaal en we gaan ook samen aan de slag met het maken van een décor en kostuums. We zorgen natuurlijk ook voor leuke, gezellige spelletjes tussendoor. Kom je ook meedoen?

Circusworkshop bij Fabriek Fysiek

Bij circus leer je verschillende dingen. Wij gaan leren jongleren, aan de slag met de diabolo, acrobatiek en nog veel meer. Je leert hierbij dingen voor je evenwicht, hand oog coördinatie, kracht en we maken uiteraard plezier. Lijkt dit jou wat, kom dan gezellig meedoen!

Streetpaint / stoepkrijten

Vanaf 26 juli weer getekend worden in de binnenstad van Arnhem door een selectie van de beste 3D Street Painters. Met 3D straatkunst worden dit jaar maximaal zes oude iconische gebouwen van Arnhem op een nieuwe manier zichtbaar in het huidige straatbeeld.

Speciaal voor kinderen van Jeugdland wordt een do it yourself contest georganiseerd, waar kinderen met hun ouders of vriendjes stad van de toekomst samen tot leven gaan brengen op het Velperplein naast JANS. Niets is te gek. Laat je fantasie de vrije loop gaan. Heb je geen inspiratie? Dan kunnen de aanwezige striptekenaars je helpen en je wat teken trucs leren. En het leukste is dat alle losse tekeningen aan het eind van de dag één groot kunstwerk vormen. 

Toveren met metaal / Etsen

Etsen is een bijzondere, magische ervaring. Etsen is eigenlijk toveren met metaal. Je maakt een tekening op een zinken plaat en als je het afdrukt, zie je pas echt hoe het geworden is. Altijd een aangename en magische verrassing! Onder begeleiding van een kunstenaar maak je je eigen ets-kunstwerk. Waarbij Rembrandt, de beroemdste etskunstenaar van Nederland, alleen met zwart/wit werkte, mogen jullie alle kleuren van de regenboog gebruiken. Het leuke is ook dat je verschillende afdrukken kan maken. Je gaat dus naar huis met je metalen plaatje én verschillende afgedrukte kunstwerken! Leuk om in te lijsten voor aan de muur in je kamer of als cadeautje om weg te geven.

Mozaïekworkshop

Wil jij even een echte kunstenaar zijn? Geef je dan op en doe gezellig mee met de mozaïekworkshop. Met de mooiste kleuren tegeltjes maak je op een houten ondergrond zo een superleuk kunstwerkje. En je mag zelfs ook tegels kapotslaan! Natuurlijk krijg je aan het eind van de workshop je kunstwerk mee naar huis. Je krijgt ook voegmiddel en instructies mee zodat je het zelf thuis kunt voegen. Voor de zekerheid kun je een oud schort meebrengen zodat de lijm niet op je kleding komt. Leuk je te zien!

De Bakbar

Voor alle bakliefhebbers. Hou jij ook zo van bakken? Kom dan gezellig in de zomervakantie naar de BakbarWinkel.
We gaan samen de lekkerste appelbollen en perentaartjes bakken. Ken jij onze appelschiller al? Jij mag hem uitproberen! Terwijl de taartjes in de oven zitten, versieren we mooie zakjes om ze in mee te nemen. Dat wordt smullen thuis!

Het Naaicafé

De hit van deze zomer TIE DYE! Neem een wit T-shirt, legging of kussensloop mee. Wel wassen van tevoren anders pakt de verf niet. We gaan met alle kleuren van de regenboog verven, verrassend en het lukt altijd! Trek oude kleding aan i.v.m vlekken. Heb je geen T-shirt? Wij hebben ook T-shirts te koop voor € 5,00.

Instuif De Laar

De INSTUIF komt! Je kunt hutten bouwen en deze net zo mooi schilderen als je zelf wilt. In Stalen Sunny, onze kunstwerkplaats, kun je allerlei leuke dingen maken voor je hut. Als hij dan klaar is, kun je er lekker mee en in spelen.

Tussen de middag kun je bij ons blijven eten als je je brood meeneemt. Doe oude kleren aan en neem een hamer mee als je die hebt.

Ook bij regen gaan we gewoon door met bouwen. Doe dan wel even wat regenkleding aan. Kijk bij heel slecht weer even op de facebookpagina van Jeugdland om te zien of het doorgaat.

Instuif Sonsbeek

De INSTUIF komt! Je kunt hutten bouwen en deze net zo mooi schilderen als je zelf wilt. In Stalen Sunny, onze kunstwerkplaats, kun je allerlei leuke dingen maken voor je hut. Als hij dan klaar is, kun je er lekker mee en in spelen.

Tussen de middag kun je bij ons blijven eten als je je brood meeneemt. Doe oude kleren aan en neem een hamer mee als je die hebt.

Ook bij regen gaan we gewoon door met bouwen. Doe dan wel even wat regenkleding aan. Kijk bij heel slecht weer even op de facebookpagina van Jeugdland om te zien of het doorgaat.

Instuif Schuytgraaf

De INSTUIF komt! Je kunt hutten bouwen en deze net zo mooi schilderen als je zelf wilt. In Stalen Sunny, onze kunstwerkplaats, kun je allerlei leuke dingen maken voor je hut. Als hij dan klaar is, kun je er lekker mee en in spelen.

Tussen de middag kun je bij ons blijven eten als je je brood meeneemt. Doe oude kleren aan en neem een hamer mee als je die hebt.

Ook bij regen gaan we gewoon door met bouwen. Doe dan wel even wat regenkleding aan. Kijk bij heel slecht weer even op de facebookpagina van Jeugdland om te zien of het doorgaat.

Knutselcontainer Stalen Sunny

Kunstcontainer Stalen Sunny komt naar je toe deze zomer!  Stalen Sunny is een zeecontainer vol met materialen, die je kunt gebruiken om met begeleiding van twee professionele kunstenaar de mooiste creaties te maken. Je kunt kiezen uit verschillende disciplines, zoals timmeren, schilderen, naaien, knutselen, schminken en nog veel meer. Er staan een aantal tafels en op iedere tafel kun je een ander klein project maken. Doe waar je goed in bent en probeer ook iets nieuws. Laat je fantasie maar gaan! Mocht je even geen inspiratie hebben, dan helpen de kunstenaars Stoere Stella en Stacy je op weg. En natuurlijk mag je je kunstwerk mee naar huis nemen.

Chocola maken

Na een uitleg over de herkomst van chocola en cacao ga je zelf aan de slag met chocola. Met behulp van gesmolten chocola ga je reepjes aan elkaar plakken tot je een mooi huisje in elkaar geknutseld hebt. Na afloop gaat je creatie uiteraard mee naar huis, Hou je van chocola en van knutselen!? Dan zit je bij Olala chocola Arnhem aan het juiste adres.