Kinderraad Jeugdland

Wil jij graag met ons meedenken?

Doe dan hier te test!

Wat is de kinderraad?

De kinderraad is een groep enthousiaste meiden en jongens die actief zijn binnen Jeugdland. Zij doen regelmatig mee met Jeugdland activiteiten en kunnen daarom goed meedenken over hoe het bij Jeugdland gaat en wat voor activiteiten geschikt zijn voor kinderen in Arnhem. De Kinderraad denkt ook mee over hoe het bijvoorbeeld bij Stichting Jeugdland beter of anders kan. De kinderraad wordt begeleid door twee begeleiders van Jeugdland. 

Wie zitten er in de kinderraad?

In de kinderraad zitten ongeveer 10-12  jongens en meiden uit groep 6/7/8 van verschillende basisscholen in Arnhem. De kinderen zijn ongeveer 9-12 jaar en komen uit verschillende wijken in Arnhem. 

Wat doet de kinderraad?

Naast het kennismaken met Jeugdland, de mensen achter Jeugdland en de activiteiten heeft de kinderraad als doel om mee te denken over de activiteiten van Jeugdland en extra aandacht te geven aan bepaalde onderwerpen. Ongeveer 4 keer per jaar is er een kinderraad overleg en hier wordt inhoudelijk over verschillende actuele onderwerpen gesproken. De kinderen nemen ook deel aan activiteiten in de vakantie en geven hier hun mening over. Tussendoor is er overleg via de mail, telefoon of een whatsapp-groep. 

De vrijwilligers, de medewerkers en het bestuur van Jeugdland, kunnen ook met een probleem of vraag komen en vraagt aan de kinderraad om met een mogelijke oplossing voor dit probleem te komen. Daarnaast kan de kinderraad zelf onderwerpen aandragen die ze op de agenda van het bestuur willen hebben of een ongevraagd advies geven over een actuele ontwikkeling die kinderen aangaat. 

Lijkt het jou leuk om in de kinderraad te komen? Stuur een mailtje naar kinderraad@jeugdland.nl en vertel ons waarom jij goed past in de kinderraad. 

Wil jij graag met ons meedenken?

Doe dan hier te test!